Numărul de camioane pe autostrăzile italiene a revenit la cifrele din 2019, înainte de pandemia COVID-19, potrivit celor mai recente date analizate de Observatorul tendințelor de mobilitate din Ministerul pentru Infrastructură din Italia.

Analiza a relevat că între 2019 şi 2021, traficul de camioane grele din Italia a înregistrat zero creștere procentuală, în timp ce cea diferența dintre 2020 şi anul trecut este de două cifre: +17% pe rețeaua administrată de Anas și +16% pe rețeaua de autostrăzi. Mai în amănunt, raportul arată că pentru perioada martie-aprilie 2020, traficul greu a scăzut cu 75% față de perioada similară din 2019, iar în octombrie a înregistrat o revenire. Totodată, în toamna aceluiași an, transportul rutier nu a fost afectat de noul val de Covid-19, pentru că la acea vreme nu erau adoptate politici restrictive în privința producției și circulației mărfurilor.

Recuperarea a fost consolidată apoi în 2021, cu excepția unei ușoare scăderi de 20% în aprilie. În ultima lună din an, traficul rutier a fost cu 5% faţă de decembrie 2019 pe rețeaua Anas și în creștere cu 10% pe rețeaua de autostrăzi.

Casa de expediții Ma.Ra.Logistics organizează curse spre și dinspre Italia, rută directă sau transport internațional de marfă. Pentru un serviciu personalizat de transport, adecvat cerințelor dumneavoastră, apelați AICI.