Austria restricționează și mai mult traficul greu prin Tirol, prelungind interdicția camioanelor pentru ziua de sâmbătă între orele 7:00 și 15:00, care a intrat în vigoare pe 5 februarie și va dura până la data de 5 martie 2022.

Transportatorii care vor să traverseze Pasul Brenner din direcția România-Germania trebuie să știe că pe lângă restricțiile din fiecare sâmbătă între orele 7:00-15:00, mai există și restricții legate de traficul de noapte în weekend și de sărbători. Ceea ce înseamnă că în februarie, weekendul este permis pentru camioane în Tirol către Brenner doar între orele 5:00 – 7:00 a.m., abia apoi doar de luni dimineață de la ora 5:00.

Asociația transportatorilor rutieri de marfă ANITA spune că „este încă o măsură restrictivă a guvernului tirolez care nu are nimic de-a face cu protecția mediului și siguranța rutieră, întrucât va duce inevitabil la aglomerarea traficului rutier în cele două ore în care se poate circula“.

Recent, asociațiile de transport din Italia au cerut intervenția UE privitor la propunerea premierului landului Bavaria, Markus Soder, de a crește taxele de drum în Pasul Brenner cu scopul de a descuraja astfel traficul de camioane și a rezolva disputa cu statul austriac Tirol.

Mai multe știri din industria de transport și logistică AICI.