Cu numai câteva zile înainte de Anul Nou Chinezesc, sărbătorit pe 1 februarie, Ningbo-Zhoushan, al doilea cel mai aglomerat port de containere din China, deschide două dane temporare pentru a accelera manipularea containerelor.

Potrivit unei notificări a Departamentului de Comerț al provinciei Zhejiang, pe data de 23 ianuarie portului i s-a acordat permisiunea din partea Ministerului Transporturilor pentru a deschide dana pentru containere nr. 1 în zona portului Chuanshan și dana pentru containere nr. 8 în zona portului Meishan pentru armatorii oceanici. Cele două dane sunt destinate operațiunilor de manipulare pentru liniile maritime interne. Din 2017, debitul anual de containere al portului Chuanshan a depășit 10 milioane TEU, iar portul Meishan a fost principalul punct de creștere al volumului de containere al portului Ningbo-Zhoushan. În 2021, cele două porturi – Chuanshan și Meishan – au înregistrat un volum de marfă de 10,87 milioane TEU, respectiv, 6,68 milioane TEU, reprezentând 35% și 21% din volumul de containere al Ningbo-Zhoushan. Prin noile dane deschise temporar către export, volumul de containere din Ningbo-Zhoushan ar putea crește cu aproximativ 1 milion TEU în 2022.

Ma.Ra.Logistics oferă soluții de transport maritim personalizate din China și nu numai, de la containere clasice de 20′ și 40′ la containere frigorifice pentru marfă sensibilă la temperatură, platforme, containere deschise (open-top), containere High Cube, Flat Rack sau Tank containere.