Ne propunem în companie dar și acasă să diminuăm amprenta personală de ‘’carbon’’ asupra mediului tinând cont că acțiunile pe care fiecare dintre noi le întreprinde zilnic pot avea impact negativ asupra mediului înconjurător. În acest sens ținem cont de următoarele:

Politica de sustenabilitate în privința mâncării
  • Cumpărăm cât mai mult de la producători locali, în acest fel susținem economia locală;
  • Cumpărăm produse care fac parte din economia circulară, astfel se reduce impactul negativ asupra mediului;
  • Cumpărăm mâncare la vrac pe care să o depozităm ulterior în recipiente de sticlă închise ermetic;
  • Refolosim pe cât posibil. Spre exemplu dacă am cumpărat o sticlă de suc o spălăm și o  refolosim, suntem creativi !
  • Dacă spațiul ne permite și avem și lumină cultivăm propriile ierburi aromatice pe care să le folosim la gătit;
  • Suntem creativi în bucătărie și evităm risipa alimentară;
  • Suntem responsabili în utilizarea apei de care depindem. Este un element esențial pentru viitorul planetei. La birou am investit într-un filtru de apă și nu mai cumpăram apă îmbuteliată în sticle de plastic;
  • Pentru curățarea birourilor și a bucătăriei folosim produse și echipamente care economisesc apa;
  • Reciclăm — hârtie, aluminiu, carton, plastic reciclabil etc.
  • Evităm plasticul — folosim produse care se pot refolosi sau din materiale biodegradabile, acolo unde există deja opțiuni (saci de gunoi, plase) ;
  • Alegem produse organice și vegane de fiecare dată când avem ocazia.