Exportatorii italieni se așteaptă la un volum foarte bun cu China și în 2022, dată fiind creșterea economică puternică a acestei țări în 2021. Potrivit datelor anunțate de autoritățile vamale chineze în primele 11 luni ale anului trecut, Italia a exportat în China bunuri în valoare de 27,65 de miliarde de dolari, în creștere cu 40% față de perioada similară din 2020.

China a anunțat recent că PIB-ul său a înregistrat o creștere de 8,1 în 2021, în ciuda problemelor puse de restricțiile pandemice, motiv pentru care tranzacțiile pe Bursa de Valori din Milano au crescut cu 1%, ceea ce i-a făcut pe analiști să fie optimiști și pentru anul curent. Il Sole 24 Ore, cel mai important cotidian financiar al Italiei, a explorat impactul amplu al datelor economice ale Chinei asupra economiilor europene, în timp ce publicația economică online Formiche a spus că performanța economică a Chinei a depășit așteptările multor economiști chestionați. Astfel, datele venite din partea Beijingului sunt deosebit de relevante pentru economiile orientate spre export, așa cum este Italia, au spus experții. Plusul economic robust din China ar putea ajuta la îmbunătățirea exporturilor italiene, contribuind la creșterea economică, în timp ce alte secțiuni ale economiei din Peninsulă, cum ar fi turismul, serviciile și consumul intern, își revin mai lent de impactul economic negativ al pandemiei. Mario Boselli, președintele Fundației Italia-China, citat de Xinhua, a spus că de acest impact pozitiv pot profita sectorul de fashion, DIY, precum și producătorii de consumabile medicale și cei din industria de accesorii și piese pentru mașini. „Am putea vedea un boost al exporturilor din industria fashion între 30% și 50% în acest an”, a spus el.

Ma.Ra.Logistics oferă soluții de transport maritim personalizate din China și nu numai, de la containere clasice de 20′ și 40′ la containere frigorifice pentru marfă sensibilă la temperatură, platforme, containere deschise (open-top), containere High Cube, Flat Rack sau Tank containere.