Pentru a asigura libera circulație și eficiența transportului de mărfuri pe teritoriul UE, activități economice esențiale în contextul pandemiei de coronavirus, mai multe țări au aplicat derogări de la restricțiile generale de circulație existente anterior pandemiei.

Astfel țări precum Austria, Franța, Germania, Spania, Italia, Slovenia, Ungaria și chiar România au intervenit cu aceste modificări tocmai pentru a ajuta la continuitatea în bune condiții a transportului mărfurilor.

Mai jos câteva dintre derogările de la restricțiile generale de transport marfă:

Austria: a suspendat restricția de circulație pentru camioanele peste 7.5 tone pe întreg teritoriul Austriei până pe 17 Mai 2020.

Franța: nu ridică restricțiile de circulație, restricțiile de weekend fiind aplicate astfel:
*Sâmbătă, 25.04.2020: 22-24
*Duminică, 26.04.2020: 00-22

Germania: restricția a fost ridicată pe întreg teritoriul, începând cu 13.03.2020. Restricțiile se aplică diferit pe regiunile țării astfel ca unele au restricții pentru toate tipurile de marfă, pe unele se aplică pentru produsele destinate comerțului cu amănuntul, pentru altele pentru produsele alimentare, medicale, de igienă, etc. Perioada de scutire nu este nici ea aceeași. Aici găsiți tabelul cu perioada ridicării restricțiilor de circulație pentru diferite zone actualizat pe 21.04.2020.

Spania: Restricțiile sunt ridicate până pe data de 9.05.2020. În Ordinul Ministerului de Interne din 26.03.2020, apărut în Monitorul Oficial din Spania sunt menționate ce tipuri de mărfuri pot fi transportate. Comunicatul oficial din 08.04.2020 în limba spaniolă este disponibil aici.

Italia: restrictiile de circulație rămân în continuare suspendate prin Decretul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din Italia.

Slovenia: ridică restricția de weekend pentru autovehicule de peste 7,5 tone.

Ungaria: Pentru asigurarea fluxului continuu de mărfuri restricțiile de circulație camioanelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone au fost suspendate încă din 13.03.2020 și rămân suspendate
până la o ulterioară notificare. Rute tranzit disponibile în Ungaria.

România: Măsura ridicării restricțiilor de circulatie impuse autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, pe DN1 (E60), sectorul Ploiești – Brașov, se menține până în data de 14.05.2020 (pe perioada stării de urgență instituită conform prevederilor decretului 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României). Mai multe informații am publicat pe site-ul nostru și aici.
Comunicat CNADNR disponibil aici.

Sursa:  euload.com