ncepand cu 1 Iulie 2016 va intra in vigoare in mod legal verificarea greutatii fiecarui container inainte de a fi incarcat pe o nava pentru export

Dragi clienti,

Dorim să vă informăm că Organizația Maritimă Internațională (OMI) a modificat siguranța vieții pe mare (SOLAS) si solicita ca fiecare container sa aiba greutatea verificată ca o condiție pentru încărcarea unui container ambalat pe o navă pentru export. Această cerință va intra în vigoare în mod legal la data de 1 iulie 2016.

Expeditorul este responsabil pentru verificarea greutății containerului ambalat. Nu va fi acceptabil să comunice o greutate estimata. Exportatorul va fi obligat să evalueze greutatea prin intermediul unei scări calibrate fiind certificate în conformitate cu standardele definite de lege în fiecare țară.

În cazul unei discrepanțe între greutatea declarată și cea verificata în portul de export, containerul nu va fi îmbarcat, iar taxele ulterioare vor fi în contul exportatorului.

Desi suntem aproape de 1 iulie, cele mai multe dintre națiuni nu au emis orientări oficiale încă (cum ar fi tipul de scală, niveluri de toleranță acceptabile, etc.).

Expeditorul unui container trebuie să asigure ca masa brută verificată este menționată în documentele de transport. Documentul de transport maritim este:

  1. Semnat de către o persoană autorizată în mod corespunzător de către expeditor;
    2.  A fost prezentat comandantului sau reprezentantului acestuia.

În cazul în care documentul de transport maritim, cu privire la un container de ambalat, nu arata ca s-a verificat masa brută și comandantul sau reprezentantul său/ reprezentantul terminalului nu au obținut masa brută verificată a containerului ambalat, acesta nu trebuie să fie încărcat pe navă.

Pentru mai multe informatii accesati: World Shipping Council website.